Navigeren

×
Verkocht o.v.b

Hoofdstraat 42

2351 AL LEIDERDORP
Asking price € 1.145.000,- k.k.
Woonoppervlakte
205 m2
Perceel oppervlakte
535 m2
Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
5
Bijzonderheden
Monument, Beschermd stads of dorpsgezicht
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Objecttype
Woonhuis
Bouwjaar
1700
Dak type
Samengesteld dak
Oppervlakte
Woonoppervlakte
205 m2
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand
0 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
8 m2
Perceel oppervlakte
535 m2
Inhoud
791 m3
Indeling
Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
5
Energie
Isolatievormen
Dakisolatie
Soorten verwarming
CV ketel
Soorten warm water
CV ketel, Elektrische boiler eigendom
Voorzieningen
Rookkanaal
Buitenruimte
Liggingen
Aan rustige weg, In centrum, In woonwijk, Vrij uitzicht
Tuintypen
Voortuin, Zijtuin
Opbergruimte
Soort
Vrijstaand steen
Garage
Soorten
Geen garage

Hoofdstraat 42

2351 AL LEIDERDORP
Asking price € 1.145.000,- k.k.

Monumentale woonboerderij gelegen aan de Oude Rijn op een ruim perceel met veel privacy.

De oude dorpskern van Leiderdorp ademt met haar vele historische gebouwen nog de sfeer uit van de tijd waarin Leiderdorp nog maar een klein dorpje op de dijk langs de Oude Rijn was. Op deze historische plek schuin tegenover de voormalige toren waar in de Middeleeuwen een Engelse koning jaren gevangen heeft gezeten, ligt verscholen achter een oude tuinmuur deze karakteristieke voormalige woonboerderij.

De woning beschikt over een ruime tuin, omsloten door een muur met toegangshek aan de zijde van de Hoofdstraat en een toegangshek aan de zijde van het Jaagpad. In de tuin zijn meerdere zitjes en door de vrije ligging kan er op verschillende momenten van de dag de zon of de schaduw worden opgezocht. Naast de vrijstaande berging en een berging voor de fietsen, is er een kas voor het kweken van eigen groenten, zoals tomaten.

Aan de Rijn is nog een strook grond met plaats voor een klein zitje, waar je op een warme dag kan genieten van de koelende werking van het voorbij stromende water en kan genieten van de bootjes die voorbij varen. Hier heeft de woning ooit een andere gevel gekregen met een voorname voordeur in het midden en twee raampartijen met luiken aan weerszijden. Vrienden met een bootje kunnen hier trouwens prima even aanleggen om aan te schuiven bij de borrel of om je op te pikken om een tochtje te maken. Met tien minuten ben je midden in de historische binnenstad van Leiden of in het polder- en weidegebied van het Groene Hart.

Binnen lijkt de tijd bijna stil te hebben gestaan. De indeling beneden is nog klassiek met een aparte zitkamer en eetkamer, een landelijke keuken met bijkeuken en een studeer- / hobbykamer met een opkamer en bedstee boven de kelder. De hoge balkenplafonds en de klassieke elementen in de keuken zijn hier gelukkig nog van behouden. Boven zijn in de geïsoleerde kapconstructie vier ruime slaapkamers en twee badkamers, met vele speelse en originele details en hoekjes. Veel details zijn nog behouden gebleven, zoals te zien is op de oude foto’s die we nog hebben kunnen vinden.

De woning is aangewezen als Rijksmonument. Dit brengt vele voordelen met zich mee in subsidievormen voor onder andere verduurzaming, zowel vanuit het Rijk als de Gemeente. Graag geven wij hier verdere toelichting op bij een bezichtiging.

INDELING

Begane grond
Centrale hal met wc en zowel entree aan Hoofdstraat als aan het Jaagpad. Woonkamer met open haard en zicht naar de tuin en de Rijn. Eetkamer met zicht naar de Rijn.
Hobby- / studeerkamer met naastgelegen opkamer met bedstee. Woonkeuken met bijkeuken, welke ook van buiten toegankelijk is.

1e etage
Overloop met wc. Vier slaapkamers, waarvan de ouder slaapkamer met een badkamer ensuite met douche. Ruime badkamer met ligbad en douche.

Zolder
Ruime bergzolder, toegankelijk middels een vlizotrap.

Tuin
Vrij gelegen achtertuin en brede zijtuin met hek naar het Jaagpad met zitje naast de voordeur.

BIJZONDERHEDEN

– Rijksmonument
– Geïsoleerd dak
– Schilderwerk buiten 2024
– Ouderdomsclausule van toepassing

Plan een bezichtiging

Neem contact op met:

Michiel de Jong K-RMT

m.dejong@graalmakelaardij.nl

+31 (0)71 - 51 61 000 / +31 (0)6 - 18 71 88 87

Of geef uw voorkeur door: