Navigeren

×

Taxaties

Taxaties: gevalideerde zekerheid voor een volgende stap

Wilt u weten wat de waarde van uw huis is? Een hypotheek afsluiten of oversluiten? Uw hypotheekrente aanpassen a.g.v. waardestijging van uw woning? Onze beëdigd taxateur helpt u graag bij een objectieve en deskundige waardebeoordeling. Wij zijn een heldere, betrokken gesprekspartner voor zowel particuliere als professionele opdrachtgevers.

Beëdigd en NWWI

Wij zijn beëdigd, gecertificeerd taxateur en voldoen aan de strenge eisen van het Het Nederlands Woning Waarde Instituut (het NWWI), het validatie-instituut erkend door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (NHG). Wij hebben kennis van en jarenlange ervaring in de regio Leiden. We rapporteren in een gevalideerd taxatierapport dat de basis kan vormen bij bijvoorbeeld:

  • de goedkeuring van een hypotheek
  • fiscale doeleinden
  • nalatenschappen

Waar let u op?

Bij ieder aan- of verkoopproces van onroerend goed speelt taxatie een belangrijke rol. Waar let u op als u een taxateur inschakelt?

Een taxateur mag niet dezelfde zijn als uw aankoopmakelaar of de makelaar van de verkopende partij. Verder is het van belang dat uw taxateur kennis heeft over de lokale huizenmarkt. Geldverstrekkers kunnen specifieke eisen stellen aan een taxatie. Goed om de hypotheekverstrekker te vragen aan welke eisen de taxatie moet voldoen. Uiteraard kunnen we u hierbij helpen.

Goed om te weten

  • Meestal mag het taxatierapport niet ouder zijn dan 6 maanden op de datum van het bindende aanbod voor de hypotheek.
  • Het validatie-instituut NWWI moet het rapport gevalideerd hebben. Dit bedrijf controleert of de taxateur alle regels heeft gevolgd. 
  • Geef aan waar u de taxatie voor nodig hebt. Een taxatie kan u helpen en/of voordeel opleveren bij een nieuwe hypotheek, bij een bestaande hypotheek, als u gaat verbouwen, bij een opstalverzekering, bij erfkwesties. 

We hebben veel ervaring met taxaties en worden graag uw taxateur. Bel of mail ons, dan maken we een afspraak.