Navigeren

×

Uw huis verhuren

Uw en ons doel: een betrouwbare huurder

U overweegt te verhuren. Gezien de krappe huizenmarkt een kansrijk plan. Heeft u al nagedacht over huurvoorwaarden, huurprijs en screening van huurders?

Wij begeleiden al jaren verhuurders, beschikken over de noodzakelijke specialistische kennis in de regio en een uitgebreid netwerk. 

Met onze ervaring verzekert u zichzelf van een professionele aanpak, zicht op de markt, minder werk, minder zorgen en de overtuiging dat u financieel en juridisch de juiste overwegingen maakt. We zoeken de ‘betere’ huurder voor u: iemand aan wie u met een gerust hart de sleutels overhandigt.

Verhuren. Het plan van aanpak. 

De start

We onderzoeken altijd even of er wettelijke restricties zijn; mag de woning verhuurd worden? Vervolgens kijken we onder welke voorwaarden u het beste kunt verhuren. Is gemeubileerde verhuur mogelijk, of kiest u voor gestoffeerde verhuur?

Vervolgens brengen we kosten voor onder andere verzekeringen en onderhoud in beeld. Dat helpt bij het bepalen van een geschikte huurprijs. We kennen de huurmarkt, weten wat marktconform is. Dat maakt het vaststellen makkelijker. Altijd verstandig om een prijs te vragen die concurreert met andere huurwoningen in de buurt. Leegstand is immers kostbaar.

Uw huurwoning onder de aandacht

Bij elke woning maken we een visuele presentatie. Die delen we online en offline onder potentiële huurders. Belangrijk dat die presentatie er optimaal uitziet; het kan het verschil zijn tussen wel of geen bezichtiging(en).

En dan brengen we uw huurwoning op de markt. We gaan voor de perfecte match met onze database, onze social kanalen en ons netwerk. Niet zelden komt uw nieuwe huurder uit één van onze omvangrijke bestanden.

Bezichtigingen

De eerste keer dat een potentiële huurder zijn/haar nieuwe thuis ziet, is een belangrijk moment. Goed om daar echt aandacht aan te besteden. Kennismaking, rondleiding, het heeft onze volle aandacht. En we schakelen direct met u, zodat u steeds weet wat er speelt.

Screening van de huurder

Ook een belangrijk moment in het proces: de screening. Dat doen we grondig, met de NVM Woontoets. We vragen een werkgeversverklaring met recente loonstrook en een inschrijving bij de gemeentelijke basisadministratie. Zo krijgt u een beeld van uw potentiële huurder. Wij zijn alert op woonfraude en woningmisbruik. Uiteraard bent u degene die bepaalt of u een huurder geschikt acht.

De woningoverdracht

En dan staan de lichten op groen. We stellen het huurcontract op, laten deze ondertekenen door u en uw huurder en plannen de sleuteloverdracht. Vervolgens regelen we de overzet van nutsvoorzieningen en maken het inspectierapport op met daarin onder andere de staat van uw woning. Zo weten u en uw huurder hoe het pand straks weer opgeleverd moet worden.

Ook na de verhuur houden we graag contact met u. We blijven in uw buurt en van dienst. 

We hebben veel ervaring met woningverhuur en worden graag uw verhuurmakelaar. Bel of mail ons, dan maken we een afspraak.

Geïnteresseerd?