Navigeren

×
Onder bod

Bloemistenlaan 46

2313 BB LEIDEN
Asking price € 850.000,- k.k.
Woonoppervlakte
192 m2
Perceel oppervlakte
258 m2
Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
6
Bijzonderheden
Beschermd stads of dorpsgezicht, Kluswoning
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Objecttype
Woonhuis
Bouwjaar
1932
Dak type
Samengesteld dak
Oppervlakte
Woonoppervlakte
192 m2
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand
2 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
0 m2
Perceel oppervlakte
258 m2
Inhoud
731 m3
Indeling
Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
6
Energie
Energieklasse
D
Isolatievormen
Muurisolatie, Gedeeltelijk dubbelglas, Voorzetramen
Soorten verwarming
CV ketel
Soorten warm water
CV ketel
Voorzieningen
Mechanische ventilatie
Buitenruimte
Liggingen
In centrum, In woonwijk
Tuintypen
Achtertuin, Voortuin, Zijtuin
Opbergruimte
Soort
Vrijstaand hout
Garage
Soorten
Geen garage

Bloemistenlaan 46

2313 BB LEIDEN
Asking price € 850.000,- k.k.

Statig klassiek herenhuis aan de rand van het centrum.

Aan de rand van het centrum ligt deze zeer karakteristieke en unieke jaren ’30 woning. De aanwezige details, maar ook vooral de hoge plafonds neigen naar de typische bouwstijl en de allure van de jaren ’20. De erkers, haardpartijen en indeling zijn echter kenmerkend voor de degelijke bouwstijl van de 30’er jaren, met de bekende bouwkwaliteiten zoals spouwmuren en een solide fundering. Van buiten zie je een imposant pand met een grote tuin rondom, binnen bevind je je in een lichte en ruime woning.

De entree ligt aan de zijkant van de woning, waardoor een unieke en ruime indeling is gecreëerd: een vestibule gevolgd door een fraaie centrale hal met open trappenhuis verbindt alle verdiepingen. Op de begane grond valt de L-vormige woonkamer op. Deze biedt naast de zithoek met haard ook plaats voor een vleugel. De eetkamer met openslaande deuren naar de tuin had een en suite en deze indeling kan uiteraard met een kleine inspanning weer worden gerealiseerd.

Op de 1e etage valt vooral de slaapkamer aan voorzijde van de woning op: deze ligt over de gehele breedte van de woning en heeft een erker met glas-in-loodramen en een extra raam aan de zijkant. Daarnaast is er een centrale badkamer, een royale slaapkamer met openslaande deuren naar het balkon aan de achtertuin en uiteraard het kleine slaapkamertje. Alhoewel, met 2,7 meter breedte en 3,2 meter lengte heeft deze nog een behoorlijke afmeting.

Het dak lijkt vanaf de straatzijde het bekende schuine dak met nok. Maar schijn bedriegt: alleen het eerste gedeelte is bedekt met pannen en het overige gedeelte van het dak is plat. Dit heeft meerdere voordelen. Zo hebben de kamers op de 2e etage extra hoogte gekregen omdat de balkconstructies, die gewoonlijk op een zolder aanwezig zijn, niet in de weg zitten. Daarnaast biedt het dak alle ruimte voor zonnepanelen.

De grote en zonnige tuin loopt aan drie zijden rondom het huis. Tuinen als deze zijn schaars in de stad. De (achter)tuin is bijna 10 meter breed en loopt in de volle lengte (meer dan 20 meter) door naar de voorkant.
Eigenlijk zijn er drie tuinen: de achtertuin met berging, terras en alle ruimte voor ontbijt, lunch en diner in de zon; de diepe zijtuin met pad naar de voordeur en ruimte voor bijvoorbeeld een fietsenberging of moestuin en de diepe voortuin die privacy biedt naar de straat.

Dit huis is sinds de bouw in de jaren ’30 altijd met veel liefde in het bezit van één Leidse familie geweest. De plannen voor het moderniseren van de woning voor de volgende generatie lagen al klaar toen de eigenaren een uitzonderlijke nieuwe kans kregen. Daardoor is de woning klaar gemaakt voor de verbouwing en liggen de schetsen van de binnenhuisarchitect klaar. Dat bespaart de nieuwe eigenaar dus veel moeite (en geld). Alle trappen, vloeren en muren zijn gestript en de spouwmuren alvast geïsoleerd. Ofwel, klaar voor een nieuwe eigenaar om het helemaal naar eigen smaak te verbouwen.

En voor wie niet uit Leiden komt of het nog niet wist: het is erg fijn wonen in deze buurt. Wandelparken, (Engelstalige) lagere en middelbare scholen, sportclubs en natuurlijk het historische centrum van Leiden met alle cultuur, restaurants en haar grachtjes liggen om de hoek. Zowel Leiden Centraal, Leiden Lammenschans als de uitvalswegen naar de snelweg zorgen voor een ideale verbinding met Schiphol, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Kortom: de perfecte plek!

INDELING

Begane grond
Centrale hal met wc en trapkast. L-vormige woonkamer (voormalig en suite) met erker. Eetkamer met openslaande deuren naar de tuin. Keuken met deur naar de tuin.

1e etage
Overloop met wc. Slaapkamer voorzijde over gehele breedte. Slaapkamer achterzijde met openslaande deuren naar balkon. Derde slaapkamer achterzijde. Badkamer met ligbad, douche en dubbele wastafel.

2e etage
Overloop. Vier slaapkamers.

Tuin
Achtertuin met berging en achterom. Zijtuin met entree en ruimte voor fietsenberging. Voortuin.

BIJZONDERHEDEN
– energielabel D
– spouwmuurisolatie
– veel originele details
– grote kamers met hoge plafonds
– tuin aan drie zijden
– aan de rand van het centrum

Plan een bezichtiging

Neem contact op met:

Michiel de Jong

m.dejong@graalmakelaardij.nl

+31 (0)71 - 51 61 000 / +31 (0)6 - 18 71 88 87

Of geef uw voorkeur door: