Navigeren

×

Prijzen stijgen, verkooptijd daalt: de cijfers van Q3 zijn binnen!

Prijzen stijgen, verkooptijd daalt - de cijfers van Q3 zijn binnen!

Eerder dit jaar schreven we al over de sterkste daling van de huizenprijzen in 10 jaar tijd. Nu zien we twee kwartalen op rij de prijzen weer toenemen. Met 1,7% in het derde kwartaal. En er is meer goed nieuws voor verkopers: de gemiddelde verkooptijd is weer gedaald. Was dat in Q2 84 dagen, nu is dat gemiddeld 71 dagen. Een verschil van bijna 2 weken! 

Dat merken we zelf ook: 46% van de huizen die we nu aanmelden, verkopen we binnen één maand. Zet u uw huis nu in de verkoop, dan heeft u 74% kans dat we binnen drie maanden verkopen. Hogere prijzen en lagere verkooptijden: een ideale combinatie voor verkopers. Hoe u de verkoop aanpakt? We denken graag met u mee.

We zien ook de krapte toenemen. Er staan 18% minder huizen dan in deze periode vorig jaar. En de vraagprijs steeg op jaarbasis met 5,3%. Daarover zegt Luna Gerssen, makelaar en voorzitter van NVM-vakgroep Wonen: ‘’we maken ons zorgen want het wakkert de concurrentie tussen kopers weer aan. Zo horen we van onze leden dat verkopers weer gaan overbieden op de vraagprijs.’’ Dat lijkt vooralsnog wel mee te vallen: de uiteindelijke vraagprijs ligt gemiddeld +0,2% boven vraagprijs. Voor kopers liggen er nog genoeg kansen; we kijken met plezier mee naar uw mogelijkheden.

Alles over de kwartaalcijfers leest u hier.

Blijf altijd op de hoogte
Terug