Navigeren

×

Over de (mogelijke) wijzigingen van uw hypothecair krediet in 2024

Over de (mogelijke) wijzigingen van uw hypothecair krediet in 2024 - Graal Makelaardij

Krijgt het energielabel in 2024 een belangrijkere rol bij het afsluiten van een hypotheek? En hoe zit dat met een studieschuld? De Tweede Kamer heeft een aantal plannen die we graag even met u doornemen. Dan weet u wat u misschien kunt verwachten in 2024. Wel zo prettig.

De invloed van het energielabel op uw hypotheek 
Hoeveel u straks voor een huis kunt lenen, is afhankelijk van uw inkomen én van het energielabel. Kort door de bocht: hoe duurzamer het huis, hoe hoger uw hypotheek. Heeft uw droomhuis een A+ tot A+++ label, dan heeft u € 20.000,- extra leenruimte. Is het label hoger? Dan mag u meer lenen. Voor woningen met een E, F of G-label neemt de leencapaciteit af. 

Heeft u plannen om te verduurzamen en leent u daar een bedrag voor? Om bijvoorbeeld zonnepanelen of HR+++ glas te plaatsen? Dan krijgt u een mooie korting op de rente, oplopend tot 0,2% over uw hele hypotheek. Voorwaarde is wel dat uw nieuwe label A+ of hoger wordt. Dat is prettig: heeft u naast een lagere hypotheek ook een duurzamer huis, en dus lagere energielasten per maand.

Meer lenen mét DUO-schuld…
Bij de berekening van uw maximale hypotheek wordt nu 0,65% van uw oorspronkelijke studieschuld meegenomen. Als de plannen doorgaan, nemen hypotheekverstrekkers vanaf 2024 uw actuele schuld mee en wordt uw maandlast leidend. Zo kunt u een hogere hypotheek afsluiten.

…of als alleenstaande
Bent u alleenstaand en heeft u een inkomen van € 26.000,-? Dan kunt u straks waarschijnlijk meer lenen. € 16.000,-, om precies te zijn. Het kan nèt dat verschil voor u maken. 

Meer informatie? Uw mogelijkheden doorspreken?
Wim Graal en Michiel de Jong - Graal Makelaardij in Leiden - Hoger segment

Rapenburg 4
Postbus 5
2311 EV Leiden

E-mail
info@graalmakelaardij.nl
Of bel
+31 (0)71 5 161 000 / + 31 (0)6 41 194 201
CONTACT
Blijf altijd op de hoogte
Terug