Navigeren

×

Smart home-ontwikkelingen: een future-proof huis voor u en volgende generaties

Smart home-ontwikkelingen

Huizenprijzen bewegen mee met vraag, aanbod, krapte … Ook locatie, licht, ruimte en sfeer bepalen wat mensen bereid zijn te betalen. We zien dat huizenkopers nu steeds meer hechten aan duurzaamheid, toekomstbestendigheid en daar graag in investeren. 

Binnen die zelfde trend zien we huizen steeds slimmer worden. Letterlijk. Met gadgets die helpen geld en energie te besparen en tegelijkertijd voor meer comfort zorgen. Toepassingen die je niet meeverhuist, maar overgaan naar de volgende bewoner. Een future-proof huis: aantrekkelijk voor huizenzoekers. Welke smart-huis ontwikkelingen signaleren we?

Geautomatiseerd huishouden

Dat we thuis laten bezorgen en uitbesteden is inmiddels gewoon. Dat doen inmiddels niet alleen gespecialiseerde bedrijven: apps doen het werk, apparaten steken voor ons de handen uit de mouwen. De slimme koelkast die automatisch producten toevoegt aan je bestellijst, de Roomba die zelfsturend stofzuigt. 

Er is steeds meer mogelijk “op afstand”. We besturen met onze smartphone alles: u laat de bezorger binnen met een Ring deurbel, regelt waar ook ter wereld de temperatuur in uw huis. Lampen, gordijnen, ovens, koffiezetapparaten, alarmsystemen, rolluiken, sproeisystemen: allemaal digitaal te bedienen en te programmeren.

Een thuis op maat, voor ieder moment

Nieuwe oplossingen richten zich steeds meer op het verbinden van al die losse apparaten. Door scènes of programma’s in te stellen, bedien je het hele huis synchroon met 1 druk op de knop. 

Verse koffie, radio aan en de badkamer lekker warm in het ‘ochtendprogramma’. Lichten gedimd, de thermostaat lekker hoog in de woonkamer en de deur op slot in het ‘avondprogramma’.

Zo passen we ons huis aan aan op ritme, gemoedstoestand, bezigheden. We wonen niet alleen meer in ons huis. We beheren en bedienen onze woning, waar we ook zijn.

Duurzamer, veiliger wonen

Een geautomatiseerd huis, is veelal een energiezuiniger huis. Want uw slimme thermostaat weet wanneer u thuis bent, stookt zo alleen wanneer dat nodig is. Slimme stekkers signaleren welke apparaten onnodig veel energie verbruiken, geven u een seintje. Duurzamer dus en vaak ook veiliger. Alarmsystemen, rookmelders: is er iets mis, dan grijpt het apparaat zelf in of waarschuwt de hulpdiensten als u niet reageert.

Slim future-proof verbouwen

Heeft u verbouwplannen of wilt u uw verlichting vervangen, overweegt u een nieuwe keuken? Onderzoek dan vooraf welke slimme systemen bij u passen, welke toepassingen u meteen kunt integreren en wat u daarmee bespaart op energiekosten, CO2-uitstoot en verbouwingskosten. Voor smart lampen bijvoorbeeld hoeft u mogelijk minder draden te trekken, dat kan een verbouwing naast voordeliger ook minder ingrijpend maken. Nóg meer reden om uw huis te optimaliseren tot future-proof home voor u en volgende generaties!

Blijf altijd op de hoogte
Terug