Navigeren

×

De effecten van corona op de huizenmarkt

De effecten van corona op de huizenmarkt

Corona is voel- en zichtbaar in alle onderdelen van de samenleving. En ook onze branche heeft er mee te maken. Maar, hoewel de schrik er aan het begin van de crisis flink in zat, zijn grote effecten van de pandemie op de huizenmarkt vooralsnog uitgebleven. Woensdag 6 mei werden corona maatregelen verder versoepeld. Dat biedt perspectief voor samenleving en economie.

We geven u graag even een paar actuele cijfers en inzichten van de afgelopen tijd. Die lichten we natuurlijk ook graag toe. U kunt altijd bellen of mailen.

De Huizenprijzen stabiel

Uit cijfers van de NVM blijkt dat de huizenprijzen stabiel zijn. Ook het Kadaster ziet het: na een korte schrikreactie stabiliseerde de markt zich weer. Mensen zetten hun verhuisplannen dus door.

Aanbod en verkoop

Het NVM ziet na een aanvankelijke pas op de plaats de verkopen doorlopen. Ook komt er nog altijd nieuw aanbod op de markt. Wij herkennen dit beeld in onze dagelijkse praktijk: opdrachtgevers zetten hun verhuisplannen wel degelijk door.

Soms omdat het moet, soms omdat ze eventuele komende veranderingen in de markt voor willen zijn, of juist omdat ze nu hun kans zien. Is het nu verstandig te (ver)kopen? Daar kunnen we u geen algemeen antwoord op geven Wel of niet hangt erg af van uw persoonlijke omstandigheden. Laat u zich dus goed informeren.

De Hypotheekrente gestegen, nog altijd laag

De hypotheekrente is wat gestegen, maar is nog altijd laag. Dat is gunstig. Hypotheekverstrekkers zagen direct na de eerste weken na de aankondiging van de maatregelen een enorme toename in hypotheekaanvragen. De meeste van deze aanvragen betrof het oversluiten van de bestaande hypotheek. 

En de toekomst?

De toekomst ziet er weer wat rooskleuriger uit. Vooralsnog lijkt de crisis onder controle. Laten we hopen dat de herwonnen ruimte snel een positieve invloed heeft op het consumentenvertrouwen en op het herstel van de economie. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en stellen u graag onze actuele kennis, ervaring en netwerk ter beschikking.

Blijf altijd op de hoogte
Terug