Navigeren

×
Verkocht

Mauritslaan 10

2341 EM OEGSTGEEST
Woonoppervlakte
161 m2
Perceel oppervlakte
212 m2
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
4
Bijzonderheden
Beschermd stads of dorpsgezicht
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Objecttype
Woonhuis
Bouwjaar
1930
Dak type
Zadeldak
Oppervlakte
Woonoppervlakte
161 m2
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand
10 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
0 m2
Perceel oppervlakte
212 m2
Inhoud
599 m3
Indeling
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
4
Energie
Energieklasse
G
Soorten verwarming
Gaskachels
Soorten warm water
Geiser eigendom
Voorzieningen
Mechanische ventilatie
Buitenruimte
Liggingen
Aan rustige weg, In woonwijk, Beschutte ligging
Tuintypen
Achtertuin, Voortuin, Zijtuin
Opbergruimte
Garage
Soorten
Geen garage

Mauritslaan 10

2341 EM OEGSTGEEST

Pracht project op een pracht locatie!

Deze unieke twee-onder-een-kap woning is in de jaren ’30 ontworpen door de eerste eigenaar en later door zijn dochter bewoond. Daarbij is gekozen voor een verrassende indeling met de kamers over de breedte van de woning in plaats van in de diepte. Veel details zijn bewaard gebleven, maar er dient ook nog wel het een-en-ander te gebeuren op gebied van verduurzaming en modernisering. Dit biedt een mooie gelegenheid voor zoekers die kijken naar mogelijkheden en het als een uitdaging zien om de woning weer in oude glorie te herstellen met hedendaags comfort.

De huidige indeling op de begane grond is goed. Zoek je een andere indeling, dan is deze met enkele aanpassingen prima te realiseren. Wat te denken van een ruime woonkamer, woonkeuken én tuinkamer met openslaande deuren naar de achtertuin? Nog een paar openslaande deuren in de erker van de voorgevel en de verbinding tussen woonkeuken en de ruime voortuin is ook gemaakt. Een voorbeeld van deze indeling hebben we alvast gemaakt en bij de foto’s en plattegronden bijgesloten.

De indeling van de eerste etage is an sich al prettig: één ruime en twee zeer ruime slaapkamers én een badkamer. Deze laatste heeft een deur naar een groot dakterras, dus je zou nog kunnen overweg om toch de indeling aan te passen en de badkamer te ruilen met de kleinere kamer boven de voordeur. Alle ruimte voor een bad, dubbele douche, dubbele wastafel en wc. Ook hier hebben we een voorbeeld van gemaakt en bijgesloten bij de foto’s en plattegronden.

De zolder is nog een ouderwetse zolder met een kleinere slaapkamer. Een zolder zoals een zolder oorspronkelijk ook is bedoeld. Maar je kan er uiteraard nog veel meer mee: Wat te denken van een grote ouder slaapkamer met badkamer en suite? Of twee slaapkamers met daarbij een tweede badkamer? Met een dakkapel over de breedte aan achterzijde en een kleinere dakkapel aan de zijkant is hier nog van alles te realiseren. Om een beter beeld te krijgen van deze mogelijkheden hebben we van de optie met ouderslaapkamer ook een plattegrond en 3D bijgesloten.

De wijk, het dorp en de regio zijn natuurlijk heerlijk om in te wonen. In elke advertentie blijven we het herhalen, maar beter wonen wordt het bijna niet; alles ligt in de directe omgeving: lagere & middelbare scholen, sportclubs, winkels, strand, natuur, kastelen, parken, cultureel en culinair Leiden met restaurants, musea en grachten, openbaar vervoer, uitvalswegen naar de rest van de Randstad… de lijst houdt niet op. En dan ligt deze woning ook nog eens aan één van de mooiste laantjes in deze perfecte omgeving.

INDELING

Begane grond
Entree met meterkast. Ontvangstkamer. Hal met wc, trapkast en trap naar 1e etage. Voorkamer met ramen aan twee zijden en en suite naar achterkamer. Keuken, bijkeuken en provisiekast.

1e etage
Overloop. Voorkamer met inbouwkast en ramen aan twee zijden. Achterkamer met inbouwkast. Logeer-, werkkamer en badkamer met toilet, ligbad met douche en wastafel en aansluitend dakterras.

2e etage
Ruime zolder met slaapkamer.

Tuin
Voortuin, zijtuin / oprit en achtertuin met garage.

BIJZONDERHEDEN

– heel veel originele details en elementen
– as-is-where-is clausule
– asbestclausule
– ouderdomsclausule
– niet-bewonersclausule
– eigen oprit

Plan een bezichtiging

Neem contact op met:

Michiel de Jong

m.dejong@graalmakelaardij.nl

+31 (0)71 - 51 61 000 / +31 (0)6 - 18 71 88 87

Of geef uw voorkeur door: