Navigeren

×

Rapenburg 97A

2311 GL LEIDEN
Asking price € 725.000,- k.k.
Woonoppervlakte
108 m2
Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
2
Bijzonderheden
Monumentaal pand, Monument
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Objecttype
Appartement
Bouwjaar
1750
Dak type
Samengesteld dak
Oppervlakte
Woonoppervlakte
108 m2
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand
0 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
6 m2
Inhoud
335 m3
Indeling
Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
2
Energie
Isolatievormen
Dakisolatie, Gedeeltelijk dubbelglas
Soorten verwarming
CV ketel
Soorten warm water
CV ketel
Voorzieningen
Mechanische ventilatie
Buitenruimte
Liggingen
Aan rustige weg, In centrum, Vrij uitzicht, Aan vaarwater
Tuintypen
Geen tuin
Opbergruimte
Garage
Soorten
Geen garage

Rapenburg 97A

2311 GL LEIDEN
Asking price € 725.000,- k.k.

Monumentaal wonen met uitzicht over de mooiste gracht van Leiden!

Even uitrekken en dan heel rustig aan wakker worden. Het is niet heel vroeg meer, maar het lijkt net of de stad nog slaapt. Wat is het hier toch stil. Na het openen van je ogen is het direct genieten: de hoge kap met eeuwenoude balkconstructie blijft toch elke keer een genot om naar te kijken. Dit wordt weer een heerlijke dag!

Uit bed gestapt op weg naar de badkamer kom je langs de studeerkamer. Je kijkt even naar binnen en weet dat je hier zo aan de slag moet, maar stelt het nog even uit. De slaapbank is nog ingeklapt, maar het weekeind komen er weer vrienden die blijven slapen. Toch wel erg fijn om zo’n extra kamer te hebben. Misschien ook wel voor de kleine… maar dat is nog toekomstmuziek.

Na een frisse douche is het tijd om naar beneden te gaan. De woonkamer baadt in het ochtendlicht en de reflectie van de zon op het water zorgt voor een kabbelend lichtspel op de muren. Het uitzicht over de gracht blijft spectaculair, of je nu naar rechts richting het academiegebouw kijkt of naar links richting het Van der Werfpark. Gisteren was het wat nog kouder en we hadden de haard nog even aangezet. Geeft toch wel een hele hoop sfeer met zo’n brandend vuurtje en oude balkenplafonds als je samen op de bank zit.

In de keuken even een Nespressootje maken voor jezelf om echt wakker te worden. Het is donderdag en ook morgen is het nog een werkdag, maar zaterdag is het weekeind: inkopen doen op de markt en dan achter de pannen voor je vrienden. Het zal weer erg gezellig worden en er zullen wel weer de nodige complimenten over tafel gaan als ze zien ze zien waar je woont!

Aj, gisteren vergeten boodschappen te doen. Moet je toch nog even snel langs de bakker en slager om de hoek in de Doezastraat om een ontbijtje te scoren. Het kan nog net voor de eerste call: trap af, buitendeur door en een snel, klein wandelingetje. De auto staat iets verderop aan de gracht al klaar, maar die moet nog even op je wachten. Vanmiddag heb je pas een afspraak in Amsterdam. Of pak je toch even de fiets naar Leiden Centraal en ga je met de trein? In reistijd maakt het maar weinig verschil ,dus dat wordt nog even afwegen tegen elkaar. Een ding weet je in ieder geval wel al zeker: wat woon je toch heerlijk!

INDELING

Begane grond
Dubbele deur met toegang tot hal en trap naar 1e etage.

1e etage
Centrale overloop met toegang tot woonkamer, woonkeuken, toilet, wasruimte en kast met CV-opstelling.

2e etage
Centrale overloop met toegang tot twee slaapkamers met beide eigen inbouwkast en badkamer met toilet, ligbad en wastafel.

BIJZONDERHEDEN
– Rijksmonument
– Rijksbeschermd stadsgezicht

Plan een bezichtiging

Neem contact op met:

Ralph Pijls

r.pijls@graalmakelaardij.nl

+31 (0)71 5 161 000 / +31 (0)6 10 35 61 56

Of geef uw voorkeur door: