Navigeren

×

Lucas van Leijdenstraat 2a

2316 AV LEIDEN
Asking price € 895.000,- k.k.
Woonoppervlakte
158 m2
Perceel oppervlakte
460 m2
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
3
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Objecttype
Woonhuis
Dak type
Zadeldak
Oppervlakte
Woonoppervlakte
158 m2
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand
5 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
24 m2
Perceel oppervlakte
460 m2
Inhoud
714 m3
Indeling
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
3
Energie
Energieklasse
E
Isolatievormen
Dakisolatie
Soorten verwarming
CV ketel
Soorten warm water
CV ketel
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, Rookkanaal
Buitenruimte
Liggingen
Aan water, Aan vaarwater
Tuintypen
Achtertuin, Voortuin, Zijtuin
Opbergruimte
Soort
Vrijstaand hout
Voorzieningen
Voorzien van elektra
Garage
Soorten
Geen garage

Lucas van Leijdenstraat 2a

2316 AV LEIDEN
Asking price € 895.000,- k.k.

Vrijstaande villa aan de rand van het centrum op een groot perceel langs vaarwater.

In het begin van de 20e was er rondom het centrum van Leiden veel bedrijvigheid. Langs de uitvalswegen, rivieren en kanalen lagen kleinschalige werkplaatsen en grotere industriële bedrijven. Het was toen de gewoonte dat de directeur of eigenaar naast het bedrijf een eigen woning liet bouwen en in de omgeving van het riviertje de Mare en de Haarlemmertrekvaart zijn zo ook diverse unieke directiewoningen verrezen die hier nog steeds aan herinneren.

De oorsprong van deze woning ligt bij de naastgelegen wasserij. Ook deze eigenaar wilde naast het bedrijf wonen en heeft deze bijzondere villa langs het water laten bouwen. Bij het ontwerp heeft de architect gekozen voor een symmetrische indeling met in het midden de entree met centrale hal. Deze opzet is aan de buitenzijde duidelijk terug te zien in de gevelindeling. Door de ruime opzet en de raampartijen in het trappenhuis was het de bedoeling dat de eigenaar en zijn bezoekers het gevoel van grandeur kregen en dit is meer dan gelukt. Het pand is met oog voor veel detail gebouwd: diverse speelse patronen in het metselwerk, de twee schoorstenen op de nok van het dak en de centrale deur met luifel zijn hier voorbeelden van. En aan binnenzijde is de detaillering doorgezet: paneeldeuren, glas-in-lood, stucwerk van de plafonds, deurgrepen, houten gewelfde trapleuningen, terrazzovloeren met bies in hal, keuken en wc en het blokparket in de woonkamer. De huidige eigenaar heeft deze behouden en waar mogelijk weer in oude luister hersteld. Mocht er nog extra woonruimte nodig zijn, dan kan deze gevonden worden in de zeer royale bergzolder die nog in kamers in te delen is.

Het zeer royale perceel en de vrijstaande ligging zijn uitzonderlijk te noemen voor deze omgeving. Naast de voor- en zijtuinen beschikt de woning over een zeer ruime achtertuin met nu nog wat verkeersgeluid. Als over enkele weken de geluidschermen aan de Willem de Zwijgerlaan zijn geplaatst zal dit echter totaal anders zijn! De tuin is nu strak en praktisch ingericht met een grote vijver, een garage en een houten berging en biedt vooral veel ruimte én privacy. Iemand met groene vingers zou dit zo om kunnen toveren tot een prachtige tuin met bomen en opklimmend groen langs de tuinmuren.

De locatie van de woning is ideaal: Op loopafstand van het centrum. Op fietsafstand van Centraal Station, scholen, winkels en sportclubs. En door de uitvalswegen richting A4 en A44 liggen Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Schiphol binnen een half uur rijden. Voor de liefhebbers van een bootje: voor de deur ligt de vaart waardoor je binnen 10 minuten varen in het centrum of op de Kaag bent!

INDELING

Begane grond
Entree met meterkast. Centrale hal met kelderkast met wasmachineopstelling. Woonkamer aan linkerzijde. Keuken, wc, eetkamer en serre aan rechterzijde.

1e etage
Centrale overloop. Ouder slaapkamer aan linkerzijde. Badkamer met ligbad, douche, wc en twee wastafels. Separate wc. Twee slaapkamers met gedeeld balkon aan rechterzijde. Vlizotrap naar zolder.

2e etage
Zolder met cv-installatie.

BIJZONDERHEDEN

– ruime bergvliering
– originele uitstraling
– zeer veel authentieke details
– zeer ruim perceel
– vrijstaand
– langs vaarwater

Plan een bezichtiging