Navigeren

×
Verkocht

Herengracht 130

2312 LH LEIDEN
Woonoppervlakte
122 m2
Perceel oppervlakte
46 m2
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
3
Bijzonderheden
Monument, Beschermd stads of dorpsgezicht, Kluswoning
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Objecttype
Woonhuis
Bouwjaar
1750
Dak type
Mansardedak
Oppervlakte
Woonoppervlakte
122 m2
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand
0 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
0 m2
Perceel oppervlakte
46 m2
Inhoud
485 m3
Indeling
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
3
Energie
Buitenruimte
Liggingen
Aan water, Aan rustige weg, In centrum, In woonwijk, Vrij uitzicht
Tuintypen
Geen tuin
Opbergruimte
Garage
Soorten
Geen garage

Herengracht 130

2312 LH LEIDEN

Buitenkans voor liefhebbers van oude panden met karakter!

Dit bijzondere rijksmonument aan het rustige stukje van de Herengracht biedt vele mogelijkheden. Doordat de woning geheel gemoderniseerd dient te worden kan de nieuwe eigenaar deze volledig naar eigen smaak indelen en inrichten.

Het pand zelf dateert van 1750 en heeft een bakstenen rood gesausde lijstgevel met 19e-eeuws mansardedak. De toegangsdeur bevindt zich in het midden van de gevel, wat vrij bijzonder is voor woningen in Leiden. Dit geeft de woning een extra voornaam voorkomen en zorgt voor een symmetrische indeling met centrale hal met kamers aan weerszijden. De bovenramen aan de voorzijde zijn alle voorzien van glas-in-lood en aan de binnenzijde zijn op diverse plekken terrazzo-vloeren en oudere tegelvloeren en -wanden aanwezig.

Buiten heerst een rustige, haast dorpse sfeer. Dit komt doordat de woning is gelegen aan het laatste stukje Herengracht, waar geen doorgaand verkeer komt. Dit wordt extra versterkt door de loopbruggetjes en bloembakken die in de directe omgeving overal aanwezig zijn. Even ontspannen? Om de hoek liggen vele terrasjes en restaurants en het Singelpark ligt op loopafstand. Heerlijk om even buiten de deur te zijn!

Aangezien het een Rijksmonument betreft en de woning geheel gemoderniseerd dient te worden kan dit financieel voordelen bieden voor de nieuwe eigenaar. Het is namelijk mogelijk om subsidie te krijgen voor verbetering en onderhoud van een rijksmonument en daarnaast tegen lagere rente een lening hier voor te verkrijgen. Voor meer informatie kijk op: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/erfgoed/vraag-en-antwoord/kan-ik-een-lening-of-subsidie-krijgen-voor-onderhoud-van-mijn-monument)

Bezichtigingen worden ingepland vanaf donderdag 9 juli. Kun je niet wachten om te komen kijken? Bekijk dan alvast de woning in 3D via de Matterport presentatie.

INDELING

Begane grond
Centrale hal met aan voorzijde links en rechts een kamer. In het midden links een badkamer en aan achterzijde de keuken en overdekte binnenplaats. Trap naar 1e etage.

1e etage
Overloop met toegang tot voorkamer en achterkamer. Voorkamer over gehele breedte van het huis. Trap naar 2e etage.

2e etage
Overloop met toegang tot twee kamers. Vlizotrap naar bergzolder.

Zolder
Bergzolder toegankelijk middels vlizotrap.

TOEPASSELIJKE CLAUSULES
– Rijksmonument
– Beschermd stadsgezicht
– Ouderdomsclausule
– Niet-bewononersclausule
– “As is where is” clausule

Locatie
Plan een bezichtiging