Navigeren

×
Verkocht o.v.b

Gerecht 9

2311 TC LEIDEN
Asking price € 595.000,- k.k.
Woonoppervlakte
110 m2
Perceel oppervlakte
50 m2
Aantal kamers
4
Bijzonderheden
Monumentaal pand
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Objecttype
Woonhuis
Dak type
Zadeldak
Oppervlakte
Woonoppervlakte
110 m2
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand
0 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
2 m2
Perceel oppervlakte
50 m2
Inhoud
365 m3
Indeling
Aantal kamers
4
Energie
Isolatievormen
Dakisolatie
Soorten verwarming
CV ketel
Soorten warm water
CV ketel
Buitenruimte
Liggingen
Aan rustige weg, In centrum
Tuintypen
Patio atrium
Opbergruimte
Garage
Soorten
Geen garage

Gerecht 9

2311 TC LEIDEN
Asking price € 595.000,- k.k.

Woensdag 13 oktober en donderdag 14 oktober starten de bezichtigingen!

Karakteristieke stadswoning gelegen op een uniek plekje in de historische binnenstad

Het plein waaraan deze woning ligt wordt gedomineerd door ‘het Gravensteen’, de vroegere stadsgevangenis. Aan deze functie ontleent het plein ook zijn huidige naam. Diverse markante historische gebouwen liggen op een steenworp van deze plek, zoals de ‘Latijnse school’, een prachtig gerestaureerd object waar onder andere Rembrandt van Rijn les heeft gekregen. En de imposante ‘Pieterskerk’, nu al vele jaren in gebruik als evenementenlocatie, zoals voor de jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion.

Deze woning betreft een rijksmonument met een woonoppervlakte van ca. 110 m2 en beschikt over een kleine binnenplaats.

Indeling: entree, ruime (multifunctionele) hal met 2 vaste kasten, tussenhalletje met toilet en trap naar eerste verdieping. Aan de achterzijde bevindt zich de (eenvoudige) keuken met een deur naar het plaatsje.

Eerste verdieping: de trap komt uit in een ruime en lichte woonkamer met schouw. Aan de voorzijde biedt deze kamer een prachtig uitzicht op het plein.

Tweede verdieping: overloop, eenvoudige badkamer v.v. douche, toilet en wastafel. Aan de voorzijde bevindt zich een ruime slaapkamer, wederom met prachtig uitzicht op het plein. Aan de achterzijde bevindt zich een tweede ruime slaapkamer met toegang tot een zolderberging met CV-opstelling (2019).

Verder van belang:
– Eind jaren ’80 is de kap van de woning vernieuwd en geïsoleerd.
– De staat van de woning is gedateerd. Een onafhankelijk bouwkundig rapport is beschikbaar.
– Voor particuliere eigenaren die het monument ook zelf (gaan) bewonen is er een ‘instandhoudingssubsidie’ beschikbaar. In het kort betekent dit dat de eigenaar éérst de benodigde werkzaamheden voor eigen rekening uitvoert en jaarlijks de subsidiabele kosten mag indienen. Van die subsidiabele kosten wordt 38 % gesubsidieerd. Voor meer informatie bezoekt u de website www.cultureelerfgoed.nl.
– Verkoper behoudt zich het recht van gunning voor. Bij gunning gaat de voorkeur van verkoper uit naar een particuliere koper die de woning koopt voor eigen bewoning en gebruik.
– Een zgn. ‘ouderdomsclausule’ en ‘niet-bewoners clausule’ is van toepassing

Al met al een zeer charmante woning op een toplocatie. Voor wie een verbouwing niet uit de weg gaat is dit object een bezichtiging zeker waard.

Interesse in deze woning? Schakel uw eigen NVM-aankoopmakelaar in. Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.
Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in de regio vindt u op Funda.

Plan een bezichtiging