Navigeren

×

Over (ver)huren, het betere wonen en ontzorgen…

Over (ver)huren, het betere wonen en ontzorgen - Graal Makelaardij

“Als verhuurspecialist in het hogere segment zijn we bevoorrecht. Elke dag weer zien we de mooiste huizen op de bijzonderste plekken in onze regio. Soms hartje binnenstad, waar je de historie voelt. Dan weer ver weg van de drukte, met een prachtige horizon,” lacht Ralph Pijls. “Ja, natuurlijk droom ik wel eens van wonen in zo’n prachtig huis. En geloof me: dat gaat gebeuren. Ooit.”

De verhuurmakelaar in het hogere segment

Graal Makelaardij is al decennia lang synoniem aan het betere wonen in Leiden, de Bollenstreek en ‘t Groene Hart. Expats, mensen van buiten en uit de directe omgeving kiezen voor het kantoor vanwege de uitstekende dienstverlening. Ook in huur. “Huur en verhuur kennen een complexe regelgeving,” licht Ralph toe. “Ook dat is onze expertise. Daarnaast zorgen we voor een goede match. Een verhuurder is gebaat bij een goede huurder. En andersom. We stroomlijnen het proces, wijzen partijen op (wettelijke) consequenties, ontzorgen.”

Een Brabander in Leiden

Ralph komt oorspronkelijk uit het zuiden van het land. Als hij vertelt over de stad en haar omgeving, dan verraadt alleen de zachte ‘g’ dat hij hier niet geboren en getogen is. ‘’Drie jaar geleden verhuisde ik naar Leiden voor studie. Ik had een bijbaan in de Pieterskerk, de ‘huiskamer’ van Leiden en leerde alle straten en stegen kennen.’’ Hij werd verliefd op de stad en combineerde die liefde met zijn werk. 

Een uitstekende mentor: Wim Graal

In 2021 koos Ralph voor het makelaarskantoor van Graal: “Werken bij een speciaalzaak, zoals mijn mentor Wim Graal het noemt, sprak me aan. We werken toegewijd, delen kennis en denken in het belang van onze opdrachtgevers. En we zijn altijd omringt door kwaliteit: in de omgeving, in de huizen en in de mensen die we bedienen. Daar wil ik graag verder in groeien. Wim investeert in de relatie met klanten. Dat doe ik dus ook. Met advies, met raad en daad.”

Passende (online) kanalen en het eigen netwerk

‘’We verhuren allerlei soorten woningen. Vrijwel altijd mooi en sfeervol met prachtige details. Van 60m2 met één slaapkamer tot riante stadsvilla’s met meerdere luxe badkamers. Uiteraard melden wij een te verhuren object aan via alle relevante online kanalen, zetten we het uit binnen ons eigen netwerk en voeren we aan actief social media beleid.” 

Welk huis Ralph graag een keer zou verhuren? ‘’Er is een object aan de Herengracht, één van de mooiste locaties van Leiden. Een prachtig pand om te verhuren. Daar ga ik iemand heel gelukkig mee maken.”

Een helder en zorgeloos verhuurproces

Waarom kiezen mensen voor het verhuren van hun huis? ‘’Omdat ze in het buitenland gaan werken,’’ noemt Ralph als reden. ‘’Of omdat ze tijdens een sabbatical gaan reizen, niet willen verkopen en dus gaan verhuren.’’

Het verhuurproces is bij Ralph in goede handen: ”De advies verhuurprijs, de verhuurstrategie, de wet- en regelgeving; we zorgen voor helderheid. Van de screening tot aan de overzet van nutsvoorzieningen en het opstellen van een inspectierapport, we doen het. In het uiteindelijke waterdichte huurcontract staan duidelijke afspraken, bijvoorbeeld over fatsoenlijke (ver)huur. We zorgen dat beide partijen precies weten hoe het huis later opgeleverd moet worden. Ja, dan komt mijn rechten kennis goed van pas!’’ 

Ervaring, mensenkennis en de wet

Onze opdrachtgevers vertrouwen erop dat wij goede huurders selecteren. En dus voeren we gesprekken, checken we mensen, uiteraard binnen de kaders van de wet. Tijdens de rondleiding leer je potentiële huurders ook kennen. Onze ervaring en mensenkennis komen van pas.’’

Op het moment zoeken veel expats en internationals een huis in onze regio. ‘’Videobellen is vaak een uitkomst. Ik loop door het huis en laat hen met de camera van mijn mobiel kennismaken met alle ruimtes, met de sfeer, de afmetingen. Ik schets ook een beeld over de buurt, over afstanden. Geef tips voor de inrichting. Wat wel kan, wat minder geschikt is. Als een vlog! Dat werkt voor beide partijen heel prettig.’’ Toch gaat zijn voorkeur uit naar ‘live’ bezichtigen. ‘’Het gevoel dat een huis je geeft… heb je het best als je er echt in staat”.

Blijf altijd op de hoogte
Terug